Välkommen till Vollmers

Hos oss får du smaka en del av vår historia. Du äter med silverbestick som kommer från vår familjs första gästgivargård och du får en del av vår barndom i menyn. Ett nedstamp i Skånes omgivningar där vi låter säsongen och minnen speglas på tallriken. Men allt vi har idag har vi faktiskt tack vare en herrekipering.

original picture of Bertha

Vår historia

1920 kom vår gammelmorfar Ebbe och gammelmormor Bertha Vollmer till Malmö från Tyskland. Här startade de en herrekipering som kom att bli stadens mest ansedda.

En dag skadade Ebbe sig svårt i en tågolycka och gammelmormor förstod att det var hon som skulle behöva försörja familjen. Med hjälp av pengar från herrekiperingen startade hon det som kom att bli Vollmers krogimperium med flera gästgivargårdar och slott i Skåne.

Bertha med familj

Bertha, Bertil, and Ebbe.

När Bertha gick bort ärvde hennes tre söner var sin restaurang. Vår morfar fick Ugglarps gästis.

Varje helg åt vi söndagsmiddag med slottsstek och äppelkaka tillsammans. Om vi barn inte satt rakryggade nog, eller hade armbågarna på bordet, kom mormor och satte gaffeln i oss. Ja, det är samma silvergafflar som vi nu dukar med.

Men hos oss får du sitta precis som du vill.

Dekorativ maträtt

Vår meny reflekterar lika mycket våra skånska traditioner och minnen, som vår fantasi och lust att förnya. Vi skapar av det som växer och finns runtomkring oss, när det är i säsong. För då har råvaran sin livskraft och smakar som allra bäst.

Tack vare historien kan vi nu skapa ny skånsk mathistoria. Därför får klädhängaren från herrekiperingen idag symbolisera restaurang Vollmers.

Ebbe och Mats

När du sitter hos oss vill vi att du ska känna dig som hemma. Lika hemma som vi gör runt matbordet i vår familj.

Välkomna till Vollmers, Mats & Ebbe Vollmer.