Det här är Vollmers idag

Karin Vollmer, front of house at Vollmers Restaurant

Karin Vollmer - Front of House

Hon har under åren blivit utnämnd till Årets bästa sommelier och Årets Rising star.

Framför allt har hon tillsammans med sitt team varit med och tagit Vollmers på resan mot både en och två Michelinstjärnor. Karin Vollmer har en unik förmåga att få gästen att känna sig som centrum av varje ögonblick och att skapa en värme som genomsyrar restaurangen. Karin väljer ut vinerna på Vollmers i nära samarbete med köket. Här låter hon dig uppleva eleganta viner och unika flaskor från små producenter i symbios med kökets rätter, för att ge det lilla extra som förhöjer matupplevelsen.

Läs hela Karins story

Hon är inte bara front of house och förste sommelier på Vollmers. Karin är även en del av familjen bakom restaurangen och gift med Mats Vollmer. Tillsammans skapar de visioner, mål och upplevelser med sitt team.

Redan som tolvåring visste Karin att hon ville jobba inom restaurangbranschen och hennes varma mottagande och engagemang för att ge gästerna den bästa upplevelsen genomsyrar restaurangen. Ett steg innanför dörren och hon får dig att glömma tiden runt omkring, och hon får dig att känna dig som centrum av varje ögonblick.

Karin Vollmer flyttade tillbaka till sitt Skåne efter flera år på restauranger i Sverige och Sydafrika när hon hörde att Mats ville skapa en av Sveriges bästa restauranger i landskapet hon växte upp. Karin har under åren blivit utnämnd till Årets bästa sommelier, Årets Rising star och hon sitter i juryn för Stella galan. Framför allt har hon tillsammans med sitt team varit med och tagit restaurangen på resan mot både en och två Michelinstjärnor. Med ständig förbättring och detaljerna i fokus.

Karin väljer ut vinerna på Vollmers i nära samarbete med köket. Här låter hon dig uppleva eleganta viner och unika flaskor från små producenter i symbios med kökets rätter, för att ge det lilla extra som förhöjer matupplevelsen.

När hon inte finns på restaurangen hittar du Karin på Vollmerska gården, tillsammans med Mats, deras två Lejonbergerhundar och höns. Här driver de även en hemma-hos-restaurang för en mer privat upplevelse. Med vyer över husets vingårdar och hästhagar.

Alexander Fohlin, Headchef at Vollmers Restaurant

Alexander Fohlin – Köksmästare

Möt Alexander Fohlin, köksmästare på Vollmers och uppvuxen i en liten by i Smålands Urshult.

Skogsbuljonger och fermentering, infusioner av enris, tallkottar, multnande löv och kantareller. Skogen och naturen är alltid närvarande i Alex matlagning som karaktäriseras av en ren och hög smaknivå, lagat med mycket kärlek, arbete och engagemang. På Vollmers är maten en symbios av Mats visioner och Alex förmåga att skapa mat med otrolig smakkänsla med skog och natur som verktyg. Redan i sjätte klass jobbade Alex hos sin mormor tillika kokerska å mycket han kunde och rullade köttbullar så händerna gick varma. Det var där allt startade. Han kallar sin mormor för ett smakmässigt geni med enorm fingertoppskänsla. En känsla Alex tar med sig i sin matlagning tillsammans med förmågan att skapa det unika ur råvaran. Att få fram djupa smaker presenterat med elegans.

Läs hela Alexanders story

Han kommer från en liten by i Smålands Urshult med en mormor som kokerska som såg till att det alltid fanns välarbetad och lagad husmanskost i hemmet. Redan i sjätte klass jobbade Alex hos sin mormor så mycket han kunde, på evenemang och julbord, och rullade köttbullar så händerna gick varma. Det var där allt startade. Han kallar sin mormor för ett smakmässigt geni med enorm fingertoppskänsla. En känsla Alexander Fohlin tar med sig i sin matlagning på Vollmers tillsammans med förmågan att skapa det unika ur råvaran. Att få fram djupa smaker presenterat med elegans. Något som gjorde att han fick sin första stjärna på den första restaurangen han själv öppnade, Sav.

“Vi sålde allt vi hade för vår dröm och gjorde allt för att skapa en fantastisk upplevelse för gästerna samtidigt som vi utvecklade oss själva. Jag snöade in på allt, min pappa med fru plockade allt jag behövde från den småländska naturen som lav, bär och torkade svampar och vi odlade själva på baksidan av restaurangen och gjorde egna ostar med filosofin av mormors recept”

Alex fick sin fördjupande skola hos legendaren och mentorn Tomas Dreijing från Petri Pumpa där han lärde sig konsten att ifrågasätta varje moment och att utveckla dessa. ”Här startade tankar hos mig som jag inte haft tidigare”. Det har gett honom ett eget sätt att arbeta med råvaror och en egen stil. Skogsbuljonger och fermentering, infusioner av enris, tallkottar, multnande löv och kantareller. Skogen och naturen är alltid närvarande i Alex matlagning som karaktäriseras av en ren och hög smaknivå, lagat med mycket kärlek, arbete och engagemang.

Mats och Karin Vollmer upptäckte Alex matlagning när han var köksmästare vid en restaurang på den skånska landsbygden. På Vollmers är maten en symbios av Mats visioner och Alex förmåga att skapa mat med otrolig smakkänsla med skog och natur som verktyg.